Sail Harlingen

Sail Harlingen

Sail Harlingen is sinds 2014 niet meer weg te denken. De stad Harlingen was in 2014 namelijk voor het eerst gasthaven van The Tall Ships Races. Dit evenement wordt sinds 1956 georganiseerd door Sail Training International (STI). 

Eén van de voorwaarden die de STI stelt is dat de schip bemanning van Tall Ships voor minimaal de helft uit trainees bestaat. Dit betreft jongeren tussen de 15-25 jaar. In 2014 vestigde Harlingen een wereldrecord door de deelname van maar liefst 336 trainees. 

Na twee succesvolle eerdere edities, is in 2022 Harlingen voor de derde keer gasthaven. Het evenement vindt plaats van 14 t/m 17 juli 2022. De training vessel van Offshore Lauwersoog is ook weer aanwezig. 

Tall ships Harlingen

Tall ships Harlingen begint een begrip te worden. Voor de derde keer is de oude stad namelijk gasthaven voor de Tall Ship Races. De imposante zeilschepen waren eerder in 2014 en 2018 ook te zien in de havenstad. 

In 2022 varen de tall ships opnieuw Nederland binnen. Op de schepen zijn weer veel trainees te vinden. Zij mogen meevaren tijdens dit grote zeilevenement, waarin de jeugd kennis maakt met het zeilen aan boord van zo’n groot schip. 

Wil je de imposante zeilboten vanaf het water zien? Neem dan contact op met Offshore Lauwersoog. Wij organiseren een rondvaart op het water langs de tall ships Harlingen. Stap aan boord van de vessel MS Tender en bekijk de zeilboten van dichtbij. 

Harlingen Tall Ships races

De Harlingen Tall Ships races starten in Esbjerg. De schepen maken daarna een stop in de oude haven van Harlingen. Na de tussenstop varen ze verder naar Antwerpen en uiteindelijk is de finish in Aalborg. 

In Harlingen haven zijn de schepen beschikbaar voor bezichtiging. Het is het grootste internationale zeilevenement voor opleidingszeilschepen. Bedoeld om jongeren kennis te laten maken met het zeilen, de historische schepen en de zee. 

Er zeilen bijna 100 zeilschepen mee met aan boord duizenden trainees uit ruim dertig verschillende landen. Bij Offshore Lauwersoog kan je een zitplek reserveren voor een vaartocht langs de imposante Tall Ships. Neem hierover contact op. 

Schip bekijken

Wil je tijdens Sail Harlingen een offshore schip bekijken? Kom dan langs bij onze MS Tender. We zijn ook bij ander Sail-evenementen aanwezig, zoals Sail Amsterdam, Sail Delfzijl en Sail Vlissingen. Het schip van Offshore Lauwersoog is inzetbaar voor diverse activiteiten, zoals het loodswezen en als tender service.

Offshore Lauwersoog ondersteunt Rijkswaterstaat bij de aanleg en onderhoud van de watermarkering op onder andere de Noordzee. Wij verzorgen ook tijdelijke huisvesting op het water bij offshore projecten. Naast de service als hotelschip kan je ons schip huren voor andere werkzaamheden. 

Zoals standby werkzaamheden voor platform, inspecties, als bevoorradingsschip en als duikschip voor onderwater werkzaamheden. Wil je meer weten over de service en diensten van Offshore Lauwersoog? Neem dan zeker contact met ons op.