Standby werkzaamheden

Standby werkzaamheden

Offshore Lauwersoog biedt met haar offshore survey vessel diverse standby werkzaamheden aan. In de afgelopen decennia zijn de offshore olie- en gasindustrieën enorm uitgebreid. Dit heeft geleid tot een steeds toenemende vraag naar offshore ondersteuningsvaartuigen (OSV’s). 

OSV’s voeren verschillende operaties uit die nodig zijn voor drijvende boorplatforms, evenals afgemeerde of vaste productieplatforms. Om een meer gevarieerde en multifunctionele rol te vervullen, zijn de faciliteiten aan boord van OSV-schepen gerevolutioneerd. Een OSV behoort inmiddels tot een zeer geavanceerde schip. 

Offshore Lauwersoog is in het bezit van een offshore survey vessel welke voorzien is van de meest geavanceerde en nieuwste apparatuur. Wij kunnen onze MS Tender inzetten voor jouw bouwproject op zee. Wil je meer weten over onze standby werkzaamheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Typen OSV

De offshore ondersteuningsvaartuigen kunnen worden onderverdeeld in een aantal typen OSV. Een combinatie van de activiteiten is ook mogelijk. 

– Seismische onderzoeksschepen
– Platformbevoorradingsschepen (PSV)
– Ankerbehandelingssleepboten en bevoorradingsvaartuigen (AHTS)
– Offshore constructievaartuigen (OCV)
– ROV ondersteuningsvaartuigen
– Duikondersteuningsvaartuigen (DSV)
– Standby vaartuigen
– Inspectie-, onderhouds- en reparatievaartuigen (IMR)

Het schip MS Tender kan ingezet worden als bevoorradingsschip, hotelschip, duikschip en als standby vaartuig. Wij hebben tevens veel ervaring op het gebied met survey bodemonderzoek en onderwater werkzaamheden.

Bevoorradingsschip huren

Wil je als bedrijf een bevoorradingsschip huren, dan is dit mogelijk bij Offshore Lauwersoog. MS Tender wordt geregeld ingezet voor het uitvoeren van diverse standby werkzaamheden bij een platform. Uiteraard het bevoorraden van de platforms, maar ook tijdens de terugvaart. 

Bevoorradingsschepen worden namelijk niet enkel alleen gebruikt om spullen te brengen, maar ook voor het afvoeren. Zodra ons bevoorradingsschip Tender terug naar de haven vaart, neemt deze het afval en kapotte onderdelen van het platform mee terug. 

Wij hebben ervaring bij het verlenen van assistentie bij booreilanden en windmolenparken. Wil je meer weten over ons bevoorradingsschip Tender? Neem dan contact met ons op. Je kan het schip huren voor korte of langere termijn. 

Duikschip

Ons duikschip wordt geregeld ingezet voor onderwater werkzaamheden. Zoals onderhoud en inspectie van mobiele platforms, pijpleidingen en hun aansluitingen. Aan boord van MS Tender zijn twee hijskranen aanwezig die ook de duik uitrustingen en benodigdheden aan boord hijsen. 

Onze DSV zal tijdens duikoperaties een bijna exacte positie boven het werkterrein behouden. Op het dek is een 20-inch container en een decompressiekamer mogelijk. Er zijn kleine aanpassingen nodig om ons schip op een vierpunts ligplaats te krijgen.

Dankzij onze ervaring als duik ondersteuningsschip is ons team in staat de beste ondersteuning te geven tijdens duikwerkzaamheden. Vraag een gratis offerte aan bij Offshore Lauwersoog voor de huur van ons duikschip.