Wie zijn wij

Wie zijn wij?

Wie zijn wij? Wij zijn Offshore Lauwersoog en zijn in het bezit van een nostalgische offshore schip MS Tender. Met ons schip voeren wij diverse standby werkzaamheden uit voor projecten op zee. Voor gas- of olieplatformen of bij windmolenparken. 

Wij houden ons ook bezig met specifieke operaties, zoals duiken of zwaar hijsen. Met onze twee krachtige kranen aan boord is geen hijsoperatie te veel. We ondersteunen de duikers bij onderhoudswerkzaamheden aan platformen en onderwater onderzoeken.

Naast de stand-by werkzaamheden kan je ons schip huren voor andere doeleinden. Zoals voor survey bodemonderzoek, survey vessel 4c offshore, windmolenpark standby vessel, training vessel, bevoorradingsschip, boot transport en het loodswezen. Wij verlenen een hoge service op al onze diensten. 

Wie is de schipper?

De schipper is Frank Loonstra. De maritieme liefde is bij onze kapitein met de paplepel ingegoten. Schipper Frank Loonstra heeft lange tijd de titel gedragen als ‘jongste schipper eigenaar van Nederland’. Hij is zeer vakkundig en goed onderlegd. Hij heeft altijd een goed humeur en is bereid om net dat stapje extra te doen. 

Onze schipper is zelf groot gebracht op zee en is een verwoed sportvisser. Hij vaart graag uit op de Noordzee, langs de Waddeneilanden en op de Nederlandse en internationale wateren. Hij voelt zich als een vis in het water als hij weer uit mag varen. 

Samen met de goed opgeleide schip bemanning is geen enkele klus voor Offshore Lauwersoog te veel. Wil je meer weten over ons schip, de schipper en zijn bemanning? Neem dan zeker contact op. We maken graag kennis. 

Het schip MS Tender

Het schip MS Tender is op 17 maart 1953 gebouwd in Haarlem in opdracht van het loodswezen. Als betonningsvaartuig is het schip op 15 juli 1954 in de vaart genomen. Het vaartuig heeft een lengte van ruim 41,2 meter en 7.50 meter breedte. In de machinekamer stond een werkspoor 430 PK, waardoor het schip een snelheid kreeg van 11 mijl. Er was accommodatie voor 11 mensen.

In augustus 1978 werd de Terneuzen uit de vaart genomen na een lange diensttijd vanuit Vlissingen. Na nog eenmaal van eigenaar te zijn verwisseld kreeg de vessel weer een andere naam, namelijk Polaris. Het schip werd in gebruik genomen als werkvaartuig voor het uitvoeren van survey, boot inspectie en duikwerkzaamheden.

Gelukkig is de vessel nu weer een andere koers gevaren en wel richting Lauwersoog waar het de naam MS Tender kreeg. Onder de bezielende leiding van de ooit jongste schipper van Nederland maakt het zijn dagelijkse vaarten voor de offshore industrie. 

Groot schip huren

Groot schip huren kan bij Offshore Lauwersoog. De nostalgische MS Tender biedt plek aan maximaal 75 personen. Ben je als bedrijf op zoek naar een groot schip voor stand-by werkzaamheden of voor een survey bodemonderzoek? Neem dan zeker contact met ons op.

Wij hebben veel ervaring in de offshore voor survey’s, begeleiden van onderwater werkzaamheden en als windmolenparken standby vessel. Wil je meer informatie over onze MS Tender en wat de mogelijkheden zijn? Neem dan zeker contact met ons op. 

Ons schip staat volledig onder scheepvaartinspectie. We hebben alle vereiste reddingsmaterialen aan boord. Bij ons ben je altijd in veilige handen. Vraag een gratis offerte aan.