Offshore survey vessel

Offshore survey vessel

Een offshore survey vessel behoort tot de meest veelzijdig en geavanceerd vaartuig in de industrie. De classificatie- en waarde toevoegende diensten van Offshore Lauwersoog ondersteunen innovatie en veiligheid.

Of het nu gaat om olie- en gasprojecten of de snel groeiende offshore windindustrie, onze offshore survey vessel is efficiënt, veerkrachtig en van hoge kwaliteit. Bedrijven zijn op zoek naar energiezuinige ontwerpen en voorzieningen die een snelle, veilige overdracht van personeel mogelijk maken. En daarnaast comfort aan boord bieden.

Offshore Lauwersoog is in het bezit van een offshore survey vessel, de MS Tender. Ons schip is uitgerust met de meest geavanceerde apparatuur en is geschikt als offshore ondersteuningsschip voor jouw offshore-project. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Survey vessel 4c offshore

Onze survey vessel 4c offshore is een multifunctioneel vaartuig dat is geïntegreerd voor geofysisch, geotechnisch en milieuonderzoek. Offshore Lauwersoog biedt met zijn survey vessel een breed scala aan offshore-diensten aan die nodig zijn voor zowel olie- en gasinstallaties als windturbineparken op zee. 

Met onze MS Tender bieden wij de nodige ondersteuning voor alle offshore operaties en processen. Inclusief site survey, constructie werkzaamheden, inspectie en onderhoud. Evenals voor de ontmanteling van de installatie. 

Onze offshore diensten vergemakkelijken de efficiëntie en veiligheid van werken op zee. Wil je meer informatie ontvangen over onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact op met Offshore Lauwersoog.

Standby werkzaamheden

MS Tender voert standby werkzaamheden uit voor alle soorten offshore projecten. Of het nu gaat om een windmolenpark op zee of een boorplatform. Als bevrachter bevoorraden wij ook de platformen op zee. De tender heeft 2 onafhankelijke machinekamers, waardoor deze uitermate geschikt is voor inzet in risicogebieden. Voor projecten bij booreilanden, windparken of in kwetsbare gebieden.

Wij houden ons tevens bezig met specifieke operaties, zoals duiken of zwaar hijsen. Met onze twee krachtige kranen aan boord is geen hijsoperatie te veel. We ondersteunen de duikers bij onderhoudswerkzaamheden aan het platform en onderwater onderzoek. 

Aan boord is een onderzoeksruimte van 5×4 meter. Het schip is geschikt voor DSV- en survey-werkzaamheden. Op het dek is een 20-inch container en een decompressiekamer mogelijk. Er is een kleine aanpassing nodig om deze op een vierpunts ligplaats te krijgen.

De nieuwste apparatuur

Offshore survey vessel MS Tender is uitgerust met de meest moderne en de nieuwste apparatuur, zoals:

– Epirb, Sart noodapparatuur en een VHF nood marifoon. 
– Twee JRC GPS kompassen en een Simrad DGPS. 
– Een Arpa/Ais radar atlas 1000 X-band.
– Arapa/Ais/chart radar JRC JMA 5310 X-band.
– Ais Atlas class A.
– Autopilot Robertson Ap-45.
– Echo sounder Furuno, site scan ray marine en dieptemeter.
– Op de romp gemonteerde Atlas Deso transducer.
– Satelliet TV systeem KVH.

Wil je meer informatie over de inzet van onze offshore survey vessel? En wat wij voor jouw bouwproject op zee kunnen betekenen? Neem dan contact op met Offshore Lauwersoog. We vertellen je graag meer over de vessel.