Duikschip

Duikschip

Bij Offshore Lauwersoog kan je een duikschip huren ten behoeve van offshore onderwater werkzaamheden. Het duikschip is geschikt voor DSV- en survey werkzaamheden. Op het dek is een 20-inch container en een decompressiekamer mogelijk. Er zijn kleine aanpassingen nodig om hem op een vierpunts ligplaats te krijgen.

De MS Tender beschikt over uiterst moderne apparatuur en kan met een lengte van 41,2 m, 7,5 m breed en een diepgang van 2,4 – 3,2 m zowel grote boorplatforms als kleine installaties in de Noordzee bedienen. 

Het schip biedt accommodatie aan maximaal 75 opvarenden en er zijn in totaal 20 slaapplekken. Deze zijn verdeeld over één- en tweepersoons hutten. Wil je meer informatie ontvangen over ons duikschip? Neem dan contact met ons op. 

Duik ondersteuningsschip

Voor het duiken worden speciale voorzorgsmaatregelen getroffen vanaf het duik ondersteuningsschip. MS Tender is een groot duikschip die in staat is de duikers optimaal te ondersteunen. Het duikschip is uitgerust met verzadigings-, lanceer- en herstelsystemen. Alsmede een duiklift en een zware hijs uitrusting van twee kranen. 

Offshore service schip is speciaal gebouwd voor veilige overdracht van personeel, ondersteunende activiteiten bij duiken, offshore on-site onderzoeken en bevoorrading van platformen. Voor deze activiteiten kan je ons schip huren bij Offshore Lauwersoog.

Noordzee

De Noordzee is bezaaid met productieplatformen en leidingen, ver uit het zicht van de strandgangers. Nochtans is de offshore olie- en gasindustrie van relatief jonge datum. Pas sinds de zeventiger jaren voeren duikers op dieptes van 150 à 200 meter werken uit aan leidingen en heipalen, aan pompen en valves. 

Valves zijn de klep afsluitingen die een boorput verbinden met de conductors, waarlangs het zwarte goud naar boven vloeit. Opgestuwd door de druk van water en gesteente. Voor de aanleg van de leidingen en pijpen zijn altijd duikers aanwezig. 

De duikers worden ondersteunt door een duikschip. Hiervoor wordt doorgaans een offshore survey vessel ingezet. MS Tender verleent standby werkzaamheden op de vaste en drijvende platformen op de Noordzee. De schip bemanning ondersteunt de duikers bij de werkzaamheden onder water. 

Moderne apparatuur

Duiken vanaf een DSV maakt een breder scala aan offshore duikactiviteiten mogelijk. Dankzij de moderne apparatuur worden gevaren geminimaliseerd. Een decompressieruimte voor de duikers is ook aanwezig. MS Tender is uitgerust met de nieuwste apparatuur, waaronder: 

– Epirb, Sart noodapparatuur en een VHF nood marifoon.
– Twee JRC GPS kompassen en een Simrad DGPS.
– Een Arpa/Ais radar atlas 1000 X-band.
– Arapa/Ais/chart radar JRC JMA 5310 X-band.
– Ais Atlas class A.
– Autopilot Robertson Ap-45.
– Echo sounder Furuno, site scan ray marine en dieptemeter.
– Op de romp gemonteerde Atlas Deso transducer.
– Satelliet TV systeem KVH.

Onze offshore survey vessel biedt technische ondersteuning, bijvoorbeeld bij boringen of duikactiviteit. Maar ook logistieke ondersteuning als het gaat om bevoorrading van platformen. Wil je ons duikschip huren? Neem dan contact op met Offshore Lauwersoog.