Onderwater werkzaamheden

Onderwater werkzaamheden

Onderwater werkzaamheden worden uitgevoerd door beroepsduikers. Offshore Lauwersoog levert het ondersteuningsschip voor het uitvoeren van offshore onderwater activiteiten. Ons duikondersteuningsvaartuig (DSV) biedt het duikteam alle voorzieningen die voor de onderwater werkzaamheden nodig zijn. 

Onder offshore onderwater werkzaamheden vallen bijvoorbeeld het werken aan pijpleidingen, boorplatform, windturbines op zee en productie stations. Voor al deze werkzaamheden biedt onze vessel MS Tender een betrouwbare ondersteuning. Neem contact met ons op voor het huren van ons offshore survey vessel.

De kapitein en zijn bemanning van het DSV schip zijn zeer ervaren. Aan boord is een decompressiekamer aanwezig, slaapaccommodatie voor 20 personen en twee hijskranen voor bijvoorbeeld de duikuitrusting aan en van boord te hijsen. Het schip is voorzien van de meest geavanceerde en de nieuwste apparatuur. 

Apparatuur duikondersteuningsvaartuig

De apparatuur van ons duikondersteuningsvaartuig is geavanceerd. Daardoor beschikken de duikers over de juiste informatie voor het uitvoeren van de onderwater werkzaamheden. 

Ons motorschip is uitgerust met de de nieuwste apparatuur:

– Epirb, Sart noodapparatuur en een VHF nood marifoon.
– Twee JRC GPS kompassen en een Simrad DGPS.
– Een Arpa/Ais radar atlas 1000 X-band.
– Arapa/Ais/chart radar JRC JMA 5310 X-band.
– Ais Atlas class A.
– Autopilot Robertson Ap-45.
– Echo sounder Furuno, site scan ray marine en dieptemeter.
– Op de romp gemonteerde Atlas Deso transducer.
– Satelliet TV systeem KVH.

MS Tender beschikt over twee kranen om materialen van en aan boord te hijsen. Wil je onze DSV inhuren voor jouw project op water? Neem dan gerust contact met Offshore Lauwersoog op. Ons schip is in te huren voor een dag, dagdeel, meerdere dagen of voor een langere periode.

Duikschip

Ons duikondersteuningsvaartuig, ook wel duikschip genoemd, wordt regelmatig ingezet voor onderwater werkzaamheden. Zoals onderhoud en inspectie van mobiele platforms, pijpleidingen, putkoppen maar ook voor bergingswerkzaamheden. 

Dankzij het positioneringssysteem kan onze DSV op een nauwkeurige positie stil liggen boven het werkterrein .Zowel op zee als in de buurt van turbines of platformen. Er zijn slechts kleine aanpassingen nodig om ons schip op een vierpunts ligplaats te verkrijgen.

Op het dek is een 20-inch container en een decompressiekamer voor de duikers mogelijk. Dankzij onze jarenlange ervaring als duik ondersteuningsschip is ons team in staat de beste ondersteuning te geven tijden de duikwerkzaamheden. Vraag een gratis offerte aan bij Offshore Lauwersoog voor de huur van ons duikondersteuningsvaartuig. 

Beroepsduikers

Offshore Lauwersoog werkt nauw samen met beroepsduikers. De kapitein en zijn bemanning zijn zeer ervaren in de begeleiding en behoeften van de uit te voeren onderwater werkzaamheden. Beroepsduikers die werkzaam zijn binnen de offshore-industrie voeren bijvoorbeeld onderwater werkzaamheden uit als lasser en controleren de bouwwerken bij olieplatforms. 

Ook voeren ze inspectiewerkzaamheden uit, reparaties aan zeeschepen en bergingswerkzaamheden. Het bergen van voorwerpen kan weer betrekking hebben op zeeschepen, vliegtuigen, zeecontainers en losse lading.

Het offshore duiken vindt plaats op zee, maar de beroepsduiker kan ook civiele werkzaamheden onder water verrichten. Bijvoorbeeld voor het controleren van sluizen, havens en darmwanden. Voor alle onderwater werkzaamheden biedt onze vessel de nodige ondersteuning. Vraag een gratis offerte aan voor jouw onderwater duikproject.