Survey bodemonderzoek

Survey bodemonderzoek

Bij Offshore Lauwersoog is ons schip MS Tender te huur voor survey bodemonderzoek. Wij nemen grondmonsters uit de zeebodem welke dienen voor onderzoek. Bijvoorbeeld voor onderzoek naar het dierenleven in de zeebodem of voor de gesteldheid van de bodem voor de aanleg van windparken. 

Ons motorschip is in te huren voor hydrografische en geofysische metingen op zee, rivieren en binnenwateren. Voor de metingen is een schip bemanning aan boord voor de vaartaken en een surveyor voor de analyse van de meetgegevens. 

Het schip kan ook dienen als hotelschip waarbij we meerdere dagen op zee bodemmetingen verrichten in een bepaald gebied. Aan boord zijn 20 slaapplekken aanwezig en er is ruimte voor een crew van maximaal 75 personen. 

Hydrografisch bodemonderzoek

Er zijn verschillende hydrografische methoden die toegepast worden voor de uitvoering van een hydrografisch bodemonderzoek. De door Offshore Lauwersoog gebruikte methode is de meest gangbare methode voor hydrografische opnemingen. 

Ook specifieke methoden zoals onderzoek met de inzet van bijvoorbeeld een Side Scan Sonar of USBL positionering worden door ons bedrijf uitgevoerd. Door de inzet van de nieuwste apparatuur is een nauwkeurig survey bodemonderzoek mogelijk. 

Ons meetvaartuig is voorzien van boord- en navigatieverlichting, communicatiemiddelen en de wettelijk voorgeschreven veiligheidsmiddelen. De geavanceerde meetapparatuur zorgt voor nauwkeurig hydrografische bodemonderzoeken. 

Waarom bodemonderzoek? 

Waarom bodemonderzoek op zee belangrijk is. In de voorbereiding van het aanleggen van bijvoorbeeld windparken is gedegen onderzoek noodzakelijk om later problemen te voorkomen. 

De gesteldheid van de bodem en het in kaart brengen van mogelijke obstakels is van belang om een net op zee succesvol te kunnen aanleggen. Om vervolgens deze aan te sluiten op het huidige hoogspanningsnet op land. 

Bij het bodemonderzoek kunnen obstakel bestaan uit munitie of scheepswrakken. Dit komt naar voren tijdens de survey met de vessel van Offshore Lauwersoog. Daarnaast worden de gegevens gebruikt om de impact op de omgeving zo klein mogelijk te houden. Dit betreft onder andere de flora en fauna in zee. 

Survey vessel huren

Je kan onze survey vessel huren voor ieder bodemonderzoek op zee. Offshore Lauwersoog heeft veel ervaring met het doen van verschillende soorten onderwater werkzaamheden, waaronder bodemonderzoek. 

Door een kwalitatief hoogwaardige survey van te voren te verrichten kunnen problemen tijdens de constructiefase voorkomen. Voor het onderzoek op zee is onze offshore survey vessel MS Tender te huur. 

Aan boord hebben wij geavanceerde geofysische meetinstrumenten. Zoals radar, sonar en bodem bemonstering apparatuur. Wil je meer informatie over de inzet van onze survey bodemonderzoek vessel MS Tender en wie zijn wij? Neem dan vrijblijvend contact op met Offshore Lauwersoog.