Survey vessel 4c offshore

Survey vessel 4c offshore

Onze survey vessel 4c offshore is speciaal ingericht als ondersteuningsvaartuig voor de aanleg van windmolenparken op zee. De vraag naar duurzame energie neemt alleen maar toe. Met ons ondersteuningsvaartuig kunnen wij je van dienst zijn. 

Offshore Lauwersoog biedt met haar survey vessel 4c offshore ondersteunende werkzaamheden aan bij de aanleg van windparken op zee. Omdat op de volle zee meer ruimte beschikbaar is, worden er grotere een krachtigere windturbines gebouwd. 

De offshore industrie evolueert naar windturbines tot 12 MW, uitgerust met rotoren waarvan de spanwijdte meer dan 200 m kan bedragen. Op zee waait de wind krachtiger en regelmatiger, waardoor de windturbines een hoog rendement behalen. Vraag een offerte aan voor de huur van onze survey vessel.

Windturbines op zee

Uit wind en water halen we schone energie middels windturbines op zee. In 2030 komt 40% van onze elektriciteitsbehoefte van windturbines op zee. Zo maken we Nederland steeds duurzamer. Met windenergie op zee is de overgang naar een energievoorziening zonder CO2 uitstoot mogelijk.

Bij de aanleg van offshore windmolenparken wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de omgeving, de natuur en andere activiteiten op de Noordzee. Voor de exploitatie zijn survey vessels benodigd. Offshore Lauwersoog biedt haar ondersteuningsdiensten aan met een survey vessel 4c offshore. 

De vessel is in te zetten voor stand-by werkzaamheden bij de aanleg van windturbines op zee. Ons motorschip Tender is voorzien van de meest geavanceerde en nieuwste apparatuur. Wij kunnen de survey vessel 4c offshore inzetten voor jouw bouwproject op zee. Wil je meer weten over onze standby werkzaamheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

MS Tender

De offshore survey vessel MS Tender is 41,2 meter lang, 7,5 meter breed en heeft een diepgang van 2,4 tot 3,2 meter. De ondiepe draft zorgt ervoor dat ons schip zowel dichtbij de kust als verder van de kust af kan functioneren. 

Het schip MS Tender heeft geavanceerde apparatuur aan boord, zoals je van een ondersteuningsschip mag verwachten. Onder andere een dynamisch positioneringssysteem zodat ons vaartuig op een precieze locatie stil kan liggen. Zowel op zee als in de buurt van turbines en andere structuren. 

Bovendien beschikt het schip over 2 onafhankelijke machinekamers, waardoor deze uitermate geschikt is voor inzet in risicogebieden. Voor projecten bij booreilanden, windparken of in kwetsbare gebieden. Onze offshore survey vessel bezit twee stevige kranen, waarmee een breed scala aan vracht en uitrusting getild kan worden. Met een slaapaccommodatie van 22 bedden kan onze survey vessel 4c offshore voor langere tijd op zee blijven.

Diensten voor windmolen projecten

Offshore Lauwersoog biedt met de MS Tender verschillende diensten voor windmolen projecten aan. Windmolenparken standby vessel kan iedere stap van het ondersteuningsproces uitvoeren. 

De vereisten per project kunnen verschillen, maar wij hebben het gereedschap en de expertise in huis om een windmolen project met succes te ondersteunen. Onze survey vessel 4c offshore is uitgerust met de nodige gereedschappen om langdurige offshore windturbines op zee of platformen te bouwen en te onderhouden.

Wij bieden verschillende stand-by werkzaamheden aan, zoals kabelinspectie, bodemonderzoek, duikoperaties, ankerbehandeling, slepen en bevoorrading. Wij zijn flexibel in de diensten die we bieden. Vertel ons wat je nodig hebt voor je offshore project. We maken een scherpe offerte voor je. We kijken ernaar uit om met je samen samen te werken.