Windmolenparken standby vessel

Windmolenparken standby vessel

Windmolenparken standby vessel levert de ondersteunende taken die nodig zijn bij de bouw van windturbines op zee. Met onze vessel bieden wij diverse offshore windmolenpark ondersteuning aan. Onze MS Tender is dan ook een volledig geïntegreerd ondersteuningsschip. 

Je kan ons schip huren voor stand-by werkzaamheden ten behoeve van de aanleg van windmolenparken op zee. Onze offshore survey vessel is 41,2 meter lang en 7,5 meter breed. Wij beschikken over twee hijskranen welke zware materialen van en aan boord kunnen hijsen. 

Wil je meer informatie over de inzet van onze offshore standby vessel? En wat wij voor jouw windproject op zee kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Offshore Lauwersoog. We vertellen je graag meer over onze geavanceerde vessel. 

Standby werkzaamheden

MS Tender voert standby werkzaamheden uit voor alle soorten offshore projecten. Of het nu gaat om een windmolenpark op zee of een boorplatform. Als bevrachter bevoorraden wij alle platformen op zee.

Wij houden ons ook bezig met specifieke operaties, zoals duiken of zwaar hijsen. Met onze twee krachtige kranen aan boord is geen hijsoperatie te veel. We ondersteunen de duikers bij onderhoudstaken en onderwater werkzaamheden van de windmolenparken.

Aan boord is ook een onderzoeksruimte van 5×4 meter. Het schip is geschikt voor DSV- en survey-werkzaamheden. Op het dek is een 20-inch container en een decompressiekamer mogelijk. Er is slechts een kleine aanpassing nodig om deze op een vierpunts ligplaats te krijgen. Daardoor kan ons duikschip een bijna exacte positie boven het werkterrein behouden. 

Windmolen projecten

Er komen steeds meer windmolen projecten bij op zee. Schone, duurzame energie zonder CO2 is de toekomst. De eerste windturbines staan op een fundering in de zeebodem in relatief ondiepe kustwateren. Daarna kwamen metalen draagconstructies of ‘jackets’ die in een fabriek gemaakt werden. 

De jonge generatie windmolens in de Noordzee staan op monopiles. Dit zijn enorm grote buizen die recht in de zeebodem worden gehamerd. De volgende stap zijn windmolen projecten zonder een fundering, de drijvende windparken. 

Voor de aanleg van de projecten in zee is altijd een geavanceerde windmolenparken standby vessel benodigd. Offshore Lauwersoog levert deze vessel in de vorm van de MS Tender. Ons schip kan diverse standby werkzaamheden uitvoeren. De kapitein en zijn bemanning zijn zeer ervaren. Wil je het schip huren voor jouw windturbine project? Neem contact met ons op. 

Standby vessel offshore

Een standby vessel offshore is een multifunctioneel vaartuig dat is geïntegreerd voor geofysisch, geotechnisch en milieuonderzoek. MS Tender survey vessel voert diverse ondersteunende taken uit die nodig zijn voor zowel olie- en gasinstallaties als windturbine projecten op zee. 

Met onze MS Tender bieden wij de nodige ondersteuning voor alle offshore operaties en processen. Inclusief site survey, inspectie, onderhoud en bevoorrading. Aan boord is plek voor maximaal 75 man en er zijn 20 slaapplekken. Uiteraard verzorgt de keuken heerlijke maaltijden. Ons motorschip is voorzien van de nieuwste apparatuur.

De tender heeft bovendien twee onafhankelijke machinekamers, waardoor deze uitermate geschikt is voor inzet in risicogebieden. Voor projecten bij booreilanden, windparken of in kwetsbare gebieden.

Offshore Lauwersoog kan Rijkswaterstaat ondersteunen bij de aanleg en onderhoud van de watermarkering op de Noordzee. Wij verzorgen ook tijdelijke huisvesting op het water bij offshore projecten. Naast onze tender service als hotelschip kan je de vessel ook huren voor andere werkzaamheden. Neem contact met ons op voor meer informatie.