Het schip

Het schip

Het schip MS Tender vaart onder Nederlandse vlag en ligt in de thuishaven Lauwersoog. Wij varen op alle Nederlandse wateren en op zee. Het schip heeft een lengte van 41,2 m, is 7,5 m breed en heeft een diepgang van 2,4 tot 3,2 meter. Aan boord kunnen maximaal 75 personen. Er zijn 20 slaapplekken aanwezig, verdeeld over enkele en dubbele hutten.

Ons offshore survey vessel behoort tot de meest veelzijdige en geavanceerde vaartuigen. Het schip is uitgerust met de nieuwste apparatuur en is geschikt als ondersteuningsschip voor ieder offshore-project. 

Of het nu gaat om olie- en gasprojecten of de snel groeiende offshore windindustrie, onze survey vessel 4c offshore is efficiënt, veerkrachtig en van hoge kwaliteit. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Offshore Lauwersoog.

Het schip MS Tender

Met het schip MS Tender bieden wij de nodige ondersteuning voor alle offshore operaties en processen. Inclusief site survey, survey bodemonderzoek, constructie werkzaamheden, inspectie, onderhoud en ontmanteling van de installatie. Wij bieden ook ondersteuning bij duik- en onderwater werkzaamheden. 

MS Tender beschikt over twee kranen om materialen van en aan boord te hijsen. Eén kraan heeft een lang bereik van 10 meter en 1.880 kilo en een kort bereik van 5 meter met 4.300 kilo. De andere kraan heeft op 13,5 meter een hijskracht van 960 kilo en op 3 meter 6.000 kilo. 

Onze offshore diensten vergemakkelijken de efficiëntie en veiligheid van werken op zee. Het schip is zeer veilig en stabiel en voldoet dan ook aan alle eisen van de Scheepvaartinspectie. Wil je meer informatie ontvangen over onze diensten? Neem vrijblijvend contact op met Offshore Lauwersoog.

Technische specificaties

Technische specificaties van het offshore schip: 
– Classificatie: S I 200 mile Deep sea.
– Tonnage: GRT 226,75 ton
– NRT: 104,42 ton
– Snelheid: 11 knopen
– Voorstuwing: Hoofd motor 430 PK Werkspoor, Omni Directional Thurster boegschroef 325 PK 360 graden.
– Motoren: 2x Mitsubishi 60 kvA 220/380 V 50 hz AC, 1x Samova 13 kvA 220/380 V 50 hz AC en 2x Scania generatoren DS16.
-Bunkercapaciteit: Brandstof 41.000 liter, schoon water 39.000 liter. 

Het schip MS Tender heeft: 
– een onderzoeksruimte van 5×2 meter.
– snelle hulpverleningsboot/MOB – FastAlu 115 PK buitenboordmotor, lengte 5 meter.
– crew tender boot/loodsjol – 280 PK binnenboordmotor, lengte 7 meter.

MS Tender is geschikt voor DSV- en survey-werkzaamheden. Op het dek is een 20-inch container en een decompressiekamer mogelijk. Er is een kleine aanpassingen nodig om onze Tender op een vierpunts ligplaats te krijgen.

Bovendien heeft de tender twee onafhankelijke machinekamers, waardoor deze uitermate geschikt is voor inzet in risicogebieden. Voor projecten bij booreilanden, windparken of in kwetsbare gebieden.

Nautische uitrusting

Offshore survey vessel MS Tender is uitgerust met de meest moderne en de nieuwste apparatuur. De nautische uitrusting bestaat uit: 

– GMDSS radioapparatuur MF/HF + VHF + DSC
– Epirb, Sart noodapparatuur en een VHF nood marifoon.
– Twee JRC GPS kompassen en een Simrad DGPS.
– Een Arpa/Ais radar atlas 1000 X-band.
– Arapa/Ais/chart radar JRC JMA 5310 X-band.
– Ais Atlas class A.
– Autopilot Robertson Ap-45.
– Echo sounder Furuno, site scan ray marine en dieptemeter.
– Op de romp gemonteerde Atlas Deso transducer.
– Satelliet TV systeem KVH.

Wil je meer informatie over de inzet van onze offshore survey vessel? En wat wij voor jouw bouwproject op zee kunnen betekenen? Neem dan contact op met Offshore Lauwersoog. We vertellen je graag meer over onze diensten.