Tender service

Tender service 

Onze tender service met MS Tender is breed. Ons schip kan voor vele doeleinden worden ingezet. Zoals voor het loodswezen, als mobiele verblijfplaats op zee, training vessel en als bevoorradingsschip. Bovending verlenen wij stand-by werkzaamheden voor drijvende en vaste platformen. 

MS Tender is een volwaardig zeeschip met een hoogwaardig uitrustingsniveau voor hydrografisch, geofysisch en geo technisch onderzoek. Wij assisteren bij onderwater werkzaamheden, zoals bij bodemonderzoeken. 

MS Tender beschikt over twee kranen om spullen van en aan boord te hijsen. Zoals pallets voedsel, materialen of zuurstofflessen voor de duikers. Wil je meer informatie ontvangen over onze tender service en offshore diensten? Neem vrijblijvend contact op met Offshore Lauwersoog.

Tender service vessel

Onze tender service vessel kan voor alle voorkomende survey activiteiten op volle zee worden ingezet. MS Tender heeft een lengte van ruim 41 meter en is 7,5 meter breed. Het schip is standaard bemand met getrainde maritieme professionals en is te huur met of zonder ervaren surveyors. 

Het uitrustingsniveau voor oppervlakte en onderwater positionering is hoog. Specifieke survey apparatuur, zoals multibeam echolood, sidescan sonar, UXO gradiometer array en sub-bottom profiler is bij de standaard uitrusting inbegrepen.

De tender heeft twee onafhankelijke machinekamers, waardoor deze uitermate geschikt is voor inzet in risicogebieden. Voor projecten bij booreilanden, windparken of in kwetsbare gebieden.

Wil je de tender service vessel inhuren voor jouw platform project? Neem dan contact op met Offshore Lauwersoog. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beschikbaarheid van MS Tender.

Offshore werkzaamheden

Onze vessel is in te huren voor offshore werkzaamheden. Voor de bouw van windmolenparken of olieboor platformen verrichten wij standby werkzaamheden. Wij kunnen de platformen bevoorraden en onderdak bieden aan 20 bemanningsleden. Ook is er een keuken aanwezig voor eten en drinken. 

De MS Tender heeft een speciale onderzoeksruimte van 5 bij 2 meter welke voor bijvoorbeeld survey bodemonderzoek ingezet kan worden. Je kan het schip huren voor korte of langere periode.

Wil je meer weten wat wij voor je kunnen betekenen voor de stand-by offshore werkzaamheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden en stellen een offerte op. 

De nieuwste apparatuur

Ons schip is uitgerust met de meest moderne en de nieuwste apparatuur:

– Epirb, Sart noodapparatuur en een VHF nood marifoon.
– Twee JRC GPS kompassen en een Simrad DGPS. 
– Een Arpa/Ais radar atlas 1000 X-band.
– Arapa/Ais/chart radar JRC JMA 5310 X-band.
– Ais Atlas class A.
– Autopilot Robertson Ap-45.
– Echo sounder Furuno, site scan ray marine en dieptemeter.
– Op de romp gemonteerde Atlas Deso transducer
– Satelliet TV systeem KVH.

MS Tender beschikt over twee kranen om materialen van en aan boorde te hijsen. Eén kraan heeft een lang bereik van 10 meter en 1.880 kilo en een kort bereik van 5 meter met 4.300 kilo. De andere kraan heeft op 13,5 meter een hijskracht van 960 kilo en op 3 meter 6.000 kilo.