Training vessel

Training vessel 

MS Tender is een motorschip dat veelvuldig ingezet wordt als training vessel. Ons vaartuig is te huren voor opleidingen, veiligheidstrainingen en cursussen. Zoals de opleiding voor registerloods, cursussen voor gebiedsverkenning en peilen van dieptes. 

Een training vessel, oftewel een opleidingsschip of schoolschip wordt gebruikt om studenten en toekomstige zeevarenden op te leiden. De leerlingen zetten op een trainingsschip hun theoretische kennis om in de praktijk.  

Bij Offshore Lauwersoog kan je ons schip huren voor opleidingsdoeleinden. Het SI 200 mile diepzee schip MS Tender is 41,2 meter breed en 7,5 meter lang. Er kunnen maximaal 75 personen op het schip. Wil je meer informatie ontvangen over onze training vessel? Neem dan gerust contact met ons op.

Opleidingsschip

Een opleidingsschip is een essentieel onderdeel voor maritieme opleidingen. Daarnaast worden ook steeds meer simulatoren ingezet voor de opleiding. Voor het praktijkgedeelten wordt altijd een vessel ingezet. 

In de plaats van een eigen opleidingsschip worden rederijen aangesproken om een aantal studenten mee aan boord te nemen voor de opleiding. In de militaire wereld worden schoolschepen over heel de wereld nog frequent gebruikt.

Onze vessel MS Tender is een opleidingsschip welke ingehuurd kan worden voor vele maritieme studies. Wil je ons schip huren voor de opleiding? Vraag een gratis offerte aan bij Offshore Lauwersoog. 

Nederlands loodswezen

Voor het Nederlands loodswezen wordt MS Tender geregeld ingezet als training vessel. De registerloodsen mogen de geleerde theorie in de praktijk brengen. Registerloodsen zijn nodig om ervoor te zorgen dat zeeschepen de havens zo veilig en efficiënt mogelijk in- en uitvaren. 

De loodsen in opleiding leren onder andere manoeuvreren, navigeren en gebiedsverkenning. Deze onderdelen worden in de praktijk op onze MS Tender uitgevoerd. Uiteraard onder begeleiding van de schipper zelf en de leraren van de opleiding Nederlands loodswezen. 

De opleiding is intensief, afwisselend en praktijkgericht en streeft naar het afleveren van nautische professionals op wie brugteams, reders en de samenleving kunnen en mogen vertrouwen.

Gebiedsverkenning training 

Bij de gebiedsverkenning training worden er meerdere peilreizen gemaakt. Dit zijn tochten op zee waarbij het gebied wordt verkend en de diepte wordt gepeild. Aan de hand van apparatuur moeten de leerlingen deze oefeningen klaren. 

Bij Offshore Lauwersoog kan je een training vessel huren voor maritieme opleidingen. Waarbij de leerlingen de geleerde theorie in praktijk kunnen brengen. Aan boord is ruimte voor 75 man.

Wil je het opleidingsschip voor meerdere dagen huren inclusief overnachting? Op het schip bevinden zich eenpersoons- en tweepersoonshutten wat plek biedt aan 20 personen. De vessel MS Tender is zeer veilig en stabiel en voldoet dan ook aan alle eisen van de Scheepvaartinspectie. Wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met Offshore Lauwersoog op.