Duiken

Duiken

Duiken hoort bij de offshore industrie. Een duikbedrijf wordt vaak bijgestaan door een service vessel zoals MS Tender. Op het schip zijn alle faciliteiten aanwezig, waarbij ook de schip bemanning de duikers ondersteunen.

Onderwater duikwerk is zeer divers. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit laswerk, scheepsinspecties, scheepsreparaties, civiele onderwaterwerken tot innovatie onderwater oplossingen. Bij Offshore Lauwersoog kan je het schip huren voor duiken op zee.

Ons doel bij Offshore Lauwersoog is het aanbieden van veilige, betrouwbare, kwalitatief hoge en kosteneffectieve diensten aan onze klanten. Wil je meer weten over hoe wij met ons service schip ondersteuning bieden? Neem dan contact op.

Duiken op zee

Voor het duiken op zee biedt Offshore Lauwersoog een duik ondersteuningsschip aan. Wij helpen bij alle soorten duik werkzaamheden op zee. MS Tender is een offshore survey vessel welke de offshore duiker goed kan ondersteunen bij de verschillende onderwater werkzaamheden.

Onze thuishaven is Lauwersoog. Ons schip bevindt zich daarmee op korte vaarafstand van de ankergebieden van de Eems-monding en van het Gemini windmolenpark. Ook voor andere bouw platformen verder op zee, is ons duik ondersteuningschip in te zetten.

Het is mogelijk om ons schip in te huren voor korte of langere duur. Van een dagdeel tot een aantal weken of maanden. We bespreken graag de mogelijkheden van jouw duik- of offshore project. Onze ervaren crew is ingespeeld op de vele diverse werkzaamheden van duiken op zee.

Tender service

Onderdeel van onze tender service is begeleiding bij het duiken. Wij vervoeren met onze MS Tender onderdelen, bouwmaterialen of voorraden van en naar platform. Voor het duiken nemen wij uiteraard de volledige duikuitrusting mee.

MS Tender beschikt over twee kranen om spullen van en aan boord te hijsen. Zoals pallets voedsel, materialen of zuurstofflessen voor het duiken. Eén kraan heeft een lang bereik van 10 meter en 1.880 kilo en een kort bereik van 5 meter met 4.300 kilo.

De andere kraan heeft op 13,5 meter een hijskracht van 960 kilo en op 3 meter 6.000 kilo. Wil je meer informatie over de inzet van ons vaartuig bij het duiken? En wat wij voor jouw duikers kunnen betekenen? Neem dan contact op met Offshore Lauwersoog.

Groot schip huren

Groot schip huren kan bij Offshore Lauwersoog. MS Tender biedt plek voor maximaal 75 personen en heeft in totaal 20 slaapplekken. Ben je als bedrijf op zoek naar een groot schip voor stand-by werkzaamheden of voor een survey bodemonderzoek? Neem dan zeker contact met ons op.

Wij hebben veel ervaring in het verrichten van stand-by werkzaamheden, survey’s, begeleiden van onderwater werkzaamheden, duiken en als windmolenparken standby vessel. Wil je meer informatie over de MS Tender en wat de mogelijkheden zijn? Stuur ons een bericht via het contactformulier.

Ons schip staat volledig onder scheepvaartinspectie. We hebben alle vereiste reddingsmaterialen aan boord. Onze schip bemanning is zeer ervaren. Bij ons ben je altijd in veilige handen.

ms tender duikschip duiken
MS Tender offshore Lauwersoog duikschip 3
MS Tender offshore Lauwersoog duikschip 4
MS Tender offshore lauwersoog duikschip