Boot transport

Boot transport

Bij boot transport zijn er twee mogelijkheden, namelijk transport over land en transport over water. Bij wegtransport wordt het vaartuig op een trailer geladen, waarna deze over de weg wordt vervoerd. Op de plaats van bestemming wordt het schip van de trailer gehesen. 

Bij transport over water door een schipper, sleep- of duwtransport komt jouw jacht veilig aan in de haven naar keuze. Bij een boottransport raden wij altijd aan het vaartuig goed te inspecteren voordat deze vervoerd wordt. Bij Offshore Lauwersoog bieden wij een feilloos transport over water aan. 

Bij kleinere boten is het mogelijk om het vaartuig middels onze kranen op het dek te laden. Bij grotere schepen duwen wij deze voort of slepen de schuit naar de haven. Afhankelijk van de grootte en het gewicht maken wij de beste keuze voor het boottransport. 

Transport over water

Bij transport over water zijn er twee mogelijkheden:
1. De boot wordt over gevaren door een schipper. Deze vorm wordt ook wel transport op eigen kiel of yacht delivery genoemd.
2. Sleep- of duwtransport. Hierbij sleept of duwt ons schip het vaartuig naar de gewenste locatie.

Jachteigenaren kiezen er geregeld voor om hun jacht door een ervaren schipper over te laten varen. Dit komt voor bij boten die aan een (zeil)race meedoen of eigenaren die op de desbetreffende locatie willen varen, maar niet zelf een lange bootreis willen afleggen. Voor internationale bestemmingen wordt vaak gekozen voor deze vorm.

Voor bestemmingen binnen Nederland is het slepen of duwen van boten een uitstekende keuze. Daarbij kan Offshore Lauwersoog je van dienst zijn. Het schip MS Tender duwt of sleept jouw vaartuig naar de gewenste haven. 

Boot transport Friesland

Voor boot transport Friesland ben je bij Offshore Lauwersoog aan het juiste adres. Onze thuishaven van MS Tender is gelegen in het noorden van het land. Vanaf Lauwersoog haven brengen wij jouw vaartuig tegen een scherpe prijs naar Friesland. 

Wij zijn onder andere een sleep- en duwbedrijf op de Nederlandse wateren. Boot slepen is een alternatief van boten transport over de weg. Bijvoorbeeld wanneer je net een vaartuig hebt gekocht, waarvan de motor nog moet worden ingebouwd. Onze boot transport Friesland brengt jouw droomboot op locatie. 

Boottransport service staat ook voor je klaar als je pech op het water hebt. Wil je meer weten over onze Offshore Lauwersoog diensten voor boot transport? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We geven je advies en stellen een scherpe offerte voor je op.

Transport boot prijs

De transport boot prijs is geheel afhankelijk van hoe groot de schuit is, het gewicht en de afstand die afgelegd moet worden. Hoe meer mijl of kilometers, hoe hoger de transport boot prijs. Over het algemeen wordt er voor boten transport over de weg een kilometerprijs berekend. 

Bij boottransport over water speelt de afstand en afmeting van het schip een rol. Kan het vaartuig op het dek vervoerd worden (kleine bootjes) of moet het schip gesleept of geduwd worden? Gaat het om jachttransport of boottransport over zee?

De kosten voor boot slepen wordt daarom altijd door ons op maat uitgerekend. Op deze manier betaal je nooit te veel. Vraag een gratis offerte aan bij Offshore Lauwersoog voor jouw boot-transport over water. Of breng een bezoek aan ons hoofdkantoor in Lauwersoog haven.