Sail Delfzijl

Sail Delfzijl

Sail Delfzijl is het tweede Sail-evenement van Nederland sinds 1986. Sail Amsterdam was in 1975 de eerste in de rij van dit grote maritieme evenement waar nog veel edities van volgde. Sail is altijd gratis toegankelijk, waardoor jong en oud kunnen genieten van dit bijzondere festijn. 

Naast Sail Delfzijl en Amsterdam is er ook een Sail Vlissingen en Harlingen. Het evenement verwelkomt prachtige grote schepen vanuit de hele wereld. Het is tevens een groot event voor de lokale ondernemers. 

Jaarlijks trekt een Sail-evenement honderdduizenden bezoekers, wat goed is voor de lokale economie. Offshore Lauwersoog is aanwezig met haar MS Tender bij Sail Delfzijl. Aan boord van onze vessel heb je de mogelijkheid om de schepen vanaf de waterkant te zien. 

DelfSail

Sail Delfzijl heet officieel DelfSail, het grootse outdoor evenement in het Noorden. Het maritieme evenement zou eigenlijk in 2021 plaatsvinden, maar dit is vanwege de Corona maatregelen uitgesteld naar 2024. Het thema voor 2024 is ‘The legacy of the seven seas’. 

Door de geplande grootscheepse herinrichting van het centrum in Delfzijl in 2022, en daarnaast ook Sail Harlingen in datzelfde jaar viel 2022 af. Met Sail Den Helder in juni 2023 bleek ook dat jaar geen optie. Voor het maritieme jaar 2024 is er nog volop ruimte. 

DelfSail 2024 wordt alweer de 7e editie. De organisatie van Sail Delfzijl werkt nauw samen met partners uit de eigen regio. Er is bijvoorbeeld voor de Sail Delfzijl 2024 al een eigen kledinglijn ontwikkeld.

Haven Delfzijl

De haven Delfzijl is gelieft bij de deelnemende schepen, mede door haar ligging naast het centrum. DelfSail staat bekend om de exotische schepen die de stichting in de afgelopen edities binnen haalde. Maar ook om de optredens van populaire artiesten. 

Het programma is altijd zeer divers en daardoor geschikt voor alle leeftijdsgroepen. De laatste editie van Sail Delfzijl vond plaats in 2016 wat ruim een half miljoen bezoekers trok naar de havenstad. 

In 2024 belooft het wederom een groot evenement te worden. Door de langere voorbereidingstijd ziet de organisatie dan ook veel kansen op een mooie en grote vloot met interessante Tall Ships. Er is ook meer tijd om sponsoren te vinden en eigenaren van motorschepen, waterstofschip, zeilschepen te vragen om mee te doen. 

Offshore Lauwersoog

Offshore Lauwersoog is in 2024 ook aanwezig met haar offshore survey vessel. Wil je de tall ships vanaf het water bewonderen? Reserveer dan een plek aan boord van onze MS Tender. Ook kan je ons schip van binnen bekijken. 

Het schip van Offshore Lauwersoog is inzetbaar voor diverse activiteiten, zoals het loodswezen en als tender service. Offshore Lauwersoog ondersteunt Rijkswaterstaat bij de aanleg en onderhoud van de watermarkering op onder andere de Noordzee. 

Wij verrichten standby werkzaamheden bij offshore projecten, zoals bevoorrading, inspecties en ondersteuning voor de duikers bij de onderwater werkzaamheden. Wil je meer weten over de service en diensten van Offshore Lauwersoog? Neem dan zeker een keer contact met ons op.