Directie vaartuig

Directie vaartuig

Bij Offshore Lauwersoog kan je een directie vaartuig huren voor bijvoorbeeld een officiele opening of feestelijke afsluiting. Het uiterlijk van ons directie vaartuig is imposant. Onze MS Tender is maar liefst 41,2 meter lang en 7,5 meter breed. 

Aan boord biedt ons vaartuig ruimte aan 75 man. Er zijn in totaal 20 slaapplekken verdeeld over één- en tweepersoons hutten. MS Tender vaart met een snelheid van 11 knopen. De schipper en zijn bemanning zorgen voor een zorgeloos verblijf bij de huur van ons directie vaartuig.

Ben je op zoek naar een prachtig directie vaartuig? Zoek niet langer en neem contact op met Offshore Lauwersoog. We laten je graag het vaartuig van binnen en buiten zien. Onze thuishaven is Lauwersoog. Maak een vrijblijvende afspraak voor het huren van ons directie vaartuig. 

Schip huren

Je kan ons schip huren voor diverse gelegenheden. Op de MS Tender kunnen verschillende feesten en partijen gehouden worden. Zoals bedrijfsfeesten, personeelsfeesten, meetings, presentaties teambuildings, relatiedagen, jubilea, trouwpartijen, 50-jarig huwelijksfeest, familie reünies en directie gelegenheden. 

Voor de catering aan boord wordt gezorgd. Dit kan bestaan uit een uitgebreid 5-gangen diner, Spaanse tapas tot een gezellige BBQ met eigen gevangen vis. We bespreken graag samen de wensen en behoeften van jouw feest of partij. 

Neem daarover contact op met het team van Offshore Lauwersoog. Wij helpen je graag bij het huren van jouw droom directie vaartuig. We bespreken samen de details door en stellen een scherpe offerte op. 

Salonboot huren

Bij Offshore Lauwersoog kan je een salonboot huren. Een salonboot is een historisch luxueus ingericht schip. Het wordt ook wel notarisboot of directie schip genoemd. De naam salonboot komt voort uit dat het vaartuig voorzien is van een comfortabele salon. 

In het verleden werden deze schepen alleen gebouwd voor de rijke klasse van de samenleving. Het rondvaren op de salonboot is tot op de dag van vandaag nog altijd een heerlijke ervaring. 

De salonboot kenmerkt zich met de schipper aan de voorkant, overdekt, voorzien van een salon en een open achterzijde. Salonboot wordt daardoor ook vaak gebruikt voor bruiloften, directie diners en voor bijvoorbeeld een romantische vaartocht over de Waddenzee.

Schip MS Tender

In 1953 is het schip MS Tender in opdracht van het loodswezen in Haarlem gebouwd. Een jaar later is het schip als betonningsvaartuig in de vaart genomen onder de naam Terneuzen. Het vaartuig heeft een lengte van 41,20 meter en 7,50 meter breedte. In de machinekamer stond een werkspoor 430 PK, waardoor het schip een snelheid kreeg van 11 mijl. Er was accommodatie voor 11 mensen, nu is er slaapplek voor 20 man.

Na een lange diensttijd in Vlissingen werd het vaartuig uit de vaart genomen. Na nog één keer van eigenaar te zijn verwisseld kreeg de vessel weer een andere naam, namelijk Polaris. Het schip werd in gebruik genomen als werkvaartuig voor het uitvoeren van onderzoeken, inspecties en duikwerkzaamheden.

Het schip is daarna een andere koers opgevaren richting Lauwersoog. Hier vaart ons schip onder de naam MS Tender. Onder de bezielende leiding van de ooit jongste schipper van Nederland vaart het schip dagelijks uit voor diverse soorten werkzaamheden en activiteiten.